Германският канцлер Ангела Меркел поздрави усилията на България за нормализиране на отношенията

...
Германският канцлер Ангела Меркел поздрави усилията на България за нормализиране на отношенията
Коментари Харесай

Меркел ни хвали за диалога със съседите

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави напъните на България за нормализиране на връзките на Европейски Съюз със съседите си и за понижаване на напрежението сред Гърция и Турция, написа " Монитор ".

Християндемократическият съюз на Меркел, Християнсоциалният съюз и Германска социалдемократическа партия подписаха съдружното съглашение за основаването на ново държавно управление. По този мотив на конференция в Берлин Меркел отговори на въпроси на публицисти от цяла Европа и особено поздрави България за напъните й да възстановява връзките в източносредиземноморския район и инициирането на среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, написа novini.bg.

" Поздравявам България за това, че се ангажира за намаляването на напрежението в района, България се ангажира и за положителните връзки със страните от Западните Балкани, в които огромна роля играе и Турция. Важно е да останем в подготвеност да водим диалози и да не крием едни от други другите си отзиви, само че би трябвало да останем в разговор ", уточни Меркел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР